GP-Retro

zondag 10 september 2023 --- RUPSKE GAAT RETRO


De eerste hittegolf ooit in september was een veel te warm geschenk !

Op zondag 10 september 2023 vond de 1ste editie plaats van "Rupske gaat Retro"

We voelden het aankomen ... in aanloop naar de koers werd het elke dag wat warmer en warmer ... Opnieuw veel vrijwilligers die, weliswaar met veel zweet en stress, de parking aan cafe De Zoeten Inval omtoverden in een heus fandorp. Onze uitbaters hadden op de valreep voor een nieuwe houten constructie gezorgd, zodat er opnieuw in de beste omstandigheden buiten kon gedronken worden. Met nog een springkasteel erbij, een frituur/hamburger kraam en een ijskar waren we klaar voor de massa ...

De allerkleinsten (van 0 tot 12 jaar) hadden geen schrik van de warmte en bezorgden ons een mooi schouwspel. Een "koerske" van een half uur waarna ze allemaal op het podium hun prijs in ontvangst mochten nemen. Veel stralende kindergezichtjes met trotse papa's en mama's ... daar doen we het toch voor !

Daarna was het de beurt aan 5 papa's en 1 mama (zelfs oma) om het voorprogramma van de retrokoers af te werken. 5 rondjes van telkens 1 km in een ongeziene hitte ... je moet er maar goesting voor hebben. Maar ze hebben het allemaal overleefd en enkele uren laten, toen ze terug op adem waren gekomen, waren ook zij gelukkig...

Een eerste keer iets organiseren is nooit eenvoudig. Heeft onze reclame gewerkt ? Is er misschien teveel concurrentie van andere retro koersen in de buurt ? Als organisatie zijn we zeer tevreden dat we, ondanks de hete weersomstandigheden, toch 16 renners aan de start kregen. De voorziene 75 minuten koeren werd teruggebracht naar 60 minuten, waarna in de laatste 2 ronden nog 6 renners konden strijden voor het schavotje. Ook hier enkel gelukkige gezichten na afloop ... het was al bij al toch een geslaagde 1ste editie !

Graag willen iedereen bedanken die zich heeft ingezet bij deze organisatie. Het is tegenwoordig niet vanzelfsprekend om zoveel vrijwilligers bij elkaar te krijgen, we zijn er fier op !

Er zijn zoveel mensen te bedanken dat het moeilijk wordt om niemand te vergeten :

  • Alle renners en rensters jong en oud
  • Alle sponsoren van klein tot groot
  • De uitbaters van De Zoeten Inval voor hun inzet en gebruik van hun infrastructuur en goede zorgen
  • Onze vele vrijwilligers en seingevers
  • De gemeentediensten van de gemeente Hemiksem
  • De medewerkers van politie en ambulance (gelukkig bleef alles zonder ongelukken)
  • en iedereen die we per ongeluk zijn vergeten op te noemen ...